ua en ru

Генсек НАТО песимістично оцінив перспективи миротворчої місії для Донбасу

Генсек НАТО песимістично оцінив перспективи миротворчої місії для Донбасу Фото: Єнс Столтенберг (president.gov.ua)

Єнс Столтенберг висловився щодо можливості введення миротворців на окупований Донбас

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 17 лютого 2018 року песимістично оцінив перспективи можливого введення миротворчої місії ООН на окупований Донбас. Про це він заявив після зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим на полях Мюнхенської конференції з питань безпеки, передає DW.

Зокрема, Столтенберг сказав, що зрушень щодо цього питання небагато, але важливо продовжувати працювати над цією пропозицією.

"Нам потрібен більший прогрес у реалізації мінських угод", - констатував генсек НАТО.

Він наголосив, що одним із завдань "блакитних шоломів" ООН на Сході України має бути відновлення доступу до українсько-російського кордону. Конфлікт на Донбасі - головна причина погіршення відносин НАТО та Росії, а також посилення східного флангу Північноатлантичного альянсу, нагадав Столтенберг.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко переконаний, що для запровадження повномасштабної місії миротворців ООН, яка забезпечить повернення окупованих територій під український суверенітет, потрібно дотиснути Росію, і розуміння необхідності такої місії у ключових міжнародних партнерів є.