ua en ru

Швеція скасовує пільги щодо пропуску COVID-вакцинації для сусідніх країн

Швеція скасовує пільги щодо пропуску COVID-вакцинації для сусідніх країн Фото: у Швеції знову вимагатимуть COVID-перепустки від громадян країн-сусідів (Getty Images)

У четвер, 16 грудня, уряд Швеції заявив, що скасовує пільги з пропуску вакцинації від COVID для країн-сусідів. Громадяни з інших північних країн мають пред'явити дійсний сертифікат вакцинації проти коронавірусу при в'їзді до Швеції, починаючи з наступного тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на АР.

Так, з 21 грудня туристи з Норвегії, Фінляндії, Данії та Ісландії також повинні будуть пред'являти свої COVID-перепустки для в'їзду до Швеції.

Міністр соціальних справ Швеції Лєна Халленгрен також закликала всіх мандрівників пройти тестування на коронавірус під час в'їзду через ситуацію в галузі громадської охорони здоров'я, яка погіршується.

"Різко збільшується поширення інфекції. Новий варіант вірусу "Омікрон" ускладнює прогнозування поширення інфекції у майбутньому", - сказала вона.

Швеція раніше виділялася серед країн Європи своїм порівняльним невтручанням протягом пандемії коронавірусу. Влада не блокувала і не закривала підприємства під час сплеску інфекції, натомість покладалася на почуття громадянського обов'язку громадян щодо боротьби із захворюваністю. Зокрема, уряд акцентував на індивідуальній відповідальності, а не на заборонах.