ua en ru

Швеція готова взяти участь у миротворчій місії на Донбасі

Швеція готова взяти участь у миротворчій місії на Донбасі Фото: глава Міноборони Швеції Петер Хультквіст і міністр оборони України Степан Полторак на зустрічі (РБК-Україна)

В ООН обговорюють розгортання миротворчої місії на Донбасі

Швеція підтримає розгортання миротворчої місії на Донбасі. Про це заявив глава Міноборони Швеції Петер Хультквист в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо буде прийнято рішення Ради безпеки ООН щодо розгортання миротворчої місії в Україні, Швеція буде розглядати можливість взяти участь у такій місії. Якщо ми приймемо таке рішення, воно буде мати вплив на ситуацію і стабільність Балтії, Фінляндії та Швеції. Ми підтримуємо такий план розгорнути таку місію", - заявив Хультквист.

Він додав, що розгортання миротворчої місії в Україні буде важким процесом.

"Цілком підтримую цю місію. Така місія повинна бути створена відповідно до усіх правил і міжнародних зобов'язань. Чітко хочу зазначити, що це є складним питанням. Забезпечити таку місію буде дуже важко. Ми повинні визнати, що на міжнародній арені існують різні погляди щодо місії", - додав він.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Фінляндія підтримує запропоновану миротворчу місію США на сході України пропонує не звужувати кількість країн, здатних допомогти Україні.