ua en ru

Швеція щорічно інвестує в Україну 200 млн грн, - експерт

Швеція щорічно інвестує в Україну 200 млн грн. Про це в ході презентації публікації стратегії секторної конкурентоспроможності для України заявила директор шведського агентства міжнародного розвитку CIDA Мір'я Петерсен, передає кореспондент РБК-Україна.
"Швеція інвестує в економіку Україну щорічно 200 млн грн. Щоб допомогти модернізації економіки, покращити енергоефективність, реформувати бюджетний процес, а також ми надаємо експортну підтримку, приймаємо участь в модернізації муніципальної інфраструктури, надаємо допомогу пенітенціарній системі, допомагаємо робити щось суттєве на шляху досягнення Україною своїх цілей", - сказала Петерсен.
Вона зазначила, що Швеція надає фінансову підтримку, у той час як експертна допомога надається організацією економічного співробітництва і розвитку.

Нагадаємо, раніше голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів повідомляв, що приплив прямих іноземних інвестицій в Україну в 2011 р. склав 7,5 млрд дол.