ua en ru

У Швеції мітинг неонацистів закінчився зіткненнями з поліцією, десятки затриманих

У Швеції мітинг неонацистів закінчився зіткненнями з поліцією, десятки затриманих Фото: поліція Швеції (wikipedia.org)

За словами представників влади, загалом було затримано понад 30 людей

У шведському місті Гетеборг демонстрація неонацистів закінчилася зіткненнями з антифашистами та поліцією, є затримані. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що угрупування "Північний рух опору" (NMR) планувало провести в суботу марш через центр Гетеборга. За словами представника поліції, зіткнення між поліцейськими й активістами NMR почалися після того, як учасники маршу спробували відійти від встановленого для них маршруту.

Десятки людей затримали, у тому числі і лідера угруповання, повідомляє шведська преса. Повідомляється, що серед затриманих є й активісти, які виступали проти демонстрації неонацистів.

Як повідомляється, на марш у Гетеборг прибуло кілька сотень неонацистів, а також антифашистів, які вишикувалися по маршруту цієї ходи. Деякі газети в Швеції повідомляють, що бійка почалася після того, як у неонацистів полетіло каміння, а ті, зі свого боку, спробували пройти через кордон поліції.

За словами представників влади, дозвіл на проведення маршу минув о 15:00 за місцевим часом, тоді затримали понад 30 людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі на площі біля Дюка виникла бійка між активістами, які чекали приїзду колишнього керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі.