ua en ru

У Швеції через масові домагання і зґвалтування скасували найбільший фестиваль

У Швеції через масові домагання і зґвалтування скасували найбільший фестиваль Фото: фестиваль Bravalla (bravallafestival.se)

Поліція отримала 11 повідомлень про сексуальні домагання в цьому році

У Швеції через масові сексуальні домагання і одне зґвалтування скасували проведення в 2018 році найбільшого музичного фестивалю Bravalla. Про це повідомляє BBC.

"Швеція скасувала проведення в 2018 році найбільшого фестивалю країни Bravalla після зґвалтування і численних повідомлень про сексуальні напади під час заходу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, поліція шведського міста Норкопінг отримала 11 повідомлень про сексуальні домагання в цьому році. За словами правоохоронців, на жінку, яку зґвалтували, напали в п'ятницю вночі під час виступу шведської групи Håkan Hellström.

Зазначимо, що заяви про сексуальне насильство, а також 5 повідомлень про згвалтування надійшли в поліцію і після минулорічного фестивалю. Так, організатори відмовилися проводити цей захід у 2018 році.

У свою чергу, прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен назвав напади на жінок "абсолютно неприйнятними" і додав, що відповідальність за сексуальні домагання в країні посилять.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що румунська група Transylvania, яка приїхала в Україну для запису нового кліпу, відмовилася від участі у фестивалі Atlas Weekend. Учасники колективу відмовилися вийти на сцену, посилаючись на свій райдер, неврахований організаторами.