ua en ru

Шведський біатлоніст Самуельсон вирішив бойкотувати етап Кубка світу в Росії

Шведський біатлоніст Самуельсон вирішив бойкотувати етап Кубка світу в Росії Фото: Себастьян Самуельсон (instagram.com/sebastian_samuelsson)

Замість цього спортсмен виступить на чемпіонаті Швеції з лижних гонок

Олімпійський чемпіон з біатлону Себастьян Самуельсон заявив про те, що не збирається їхати на останній етап Кубка світу в російську Тюмень, запланований на 22-26 березня. Про це спортсмен оголосив в Twitter.

"Я бойкотую етап Кубка світу в Росії. Країна без функціонуючої антидопінгової організації не повинна проводити змагання на міжнародному рівні. До того ж я турбуюся за свою безпеку і безпеку допінг-проб, які залишаться в Росії", - написав шведський біатлоніст.

Замість цього олімпійський чемпіон візьме участь в чемпіонаті Швеції з лижних гонок, який пройде з 21 по 26 березня в Шеллефтео.

"У мене в планах участь в чемпіонаті Швеції з лижних гонок. Хочу кинути виклик тим хлопцям, що бігають на Кубку світу. Думаю, простіше взяти медаль на національному чемпіонаті в лижах, ніж завоювати нагороду Олімпіади в біатлоні. Буде крутим випробуванням битися з хлопцями з збірної", - сказав Самуельсон в ефірі SVT.

На рахунку Самуельссона срібло в гонці переслідування на Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані, а також золото в естафеті.

Нагадаємо, раніше Самуельсон закликав до бойкоту дев'ятого етапу Кубка світу, який пройде в Тюмені, і виступив з критикою на адресу Міжнародного союзу біатлоністів (IBU).

Бойкотувати етап Кубка світу в Росії вирішили команди США і Чехії.