ua en ru

Призер Олімпіади-2018 закликав до бойкоту етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені

Призер Олімпіади-2018 закликав до бойкоту етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені Фото: Себастьян Самуельссон (instagram.com/sebastian_samuelsson)

Самуельссон вважає, що в Росії не повинні проходити змагання

Срібний призер Олімпійських ігор 2018 року в Пхьончхані шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон закликав до бойкоту дев'ятого етапу Кубка світу, який пройде в Тюмені з 22 по 25 березня. Про це повідомляє InsideTheGames.

"Я вважаю, що країна, у якій немає діючої антидопінгової організації і якій Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) забороняє проводити власне тестування, не повинна організовувати турніри", - сказав 20-річний спортсмен.

Швед розкритикував Міжнародний союз біатлоністів (IBU) за те, що він зберіг за Тюменню право проведення фінального етапу. Він висловив надію, що інші спортсмени будуть закликати до бойкоту етапу.

"З боку атлетів звучали заклики позбавити Росію цих змагань, але вони (IBU) не зробили цього. Те, що вони не слухають нас, спортсменів - це ганьба", - підкреслив спортсмен.

Самуельссон на Олімпіаді-2018 посів друге місце в гонці переслідування. Переможцем став француз Мартен Фуркад, бронза дісталася німцю Бенедикту Доллю.

Раніше, 14 лютого, IBU зберіг за Тюменню право проведення дев'ятого етапу Кубка світу сезону 2017/18, а також залишив у сітці два Кубка IBU рангом нижче в Уваті (10-11 березня) і Ханти-Мансійську (14-17 березня).

Нагадаємо, президент союзу біатлоністів Норвегії Ерленд Шлоквік не виключив, що країна може бойкотувати дев'ятий етап Кубка світу 2017/18 в Тюмені.