ua en ru

Шведські інструктори навчать українських військових медичної допомоги на полі бою

Шведські інструктори навчать українських військових медичної допомоги на полі бою Фото: Ігор Долгов

Тренування розпочнуться вже у вересні 2015 р.

Шведські інструктори в вересні 2015 р. проведуть навчання для українських військовослужбовців з питань невідкладної медичної допомоги на полі бою. Про це в ході брифінгу заявив заступник Міністра оборони України з європейської інтеграції Ігор Долгов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно, перед зустріччю з вами, я брав у Міністерстві оборони посла Королівства Швеції в Україні. Мова йде про те, що вже у вересні почнуться тренування - шведські інструктори будуть готувати українських військовослужбовців з питань невідкладної медичної допомоги на полі бою. Це те, що також відповідає стандартам НАТО", - зазначив він.

Більш того, за словами Долгова, уряд Швеції прийняв рішення цю програму проводити в кілька етапів, і одночасно передати українським інструкторам аптечки невідкладної допомоги, які також відповідають стандартам НАТО і застосовуватимуться в подальшому.

Нагадаємо, українських військових також навчатимуть представники Батальйону мотопіхоти ім. Великого Князя Литви Кястутіса з Бригади потопехоти Gelezinis Vilkas.