ua en ru

Шведська Electrolux готова почати переговори щодо купівлі південнокорейської Daewoo Electronics, - джерело

Один з найбільших в світі виробників побутової техніки - шведська компанія Electrolux - готова почати переговори з придбання південнокорейської Daewoo Electronics. Як повідомило джерело, що знає ситуацію, кредитори Daewoo Electronics повинні прийняти рішення щодо того, чи варто їм вступати в переговорний процес з Electrolux, яка висунула ряд умов. Про подальші деталі інформації поки немає, передає РБК з посиланням на Reuters.
Electrolux подала попередню заявку на придбання південнокорейської Daewoo Electronics в кінці березня 2010 р. Представники шведської компанії відмовилися уточнити суму можливої ​​угоди. Тоді ж повідомлялося, що крім Electrolux на покупку Daewoo Electronics претендує іранська Enterkhab Industrial Group.
Іранська компанія запропонувала придбати Daewoo Electronics за 513 млн дол., однак у травні 2011 р. угода зірвалася: кредитори Daewoo Electronics і Enterkhab Industrial Group так і не змогли домовитися про ціну і фінансуванні угоди.
Це вже не перша спроба продати південнокорейську Daewoo Electronics, яка була підрозділом промислового конгломерату Daewoo Group, розформованого в 1999 р. Основними конкурентами Daewoo Electronics є південнокорейські виробники електроніки Samsung Electronics і LG Electronics.
Компанія Electrolux є однією з провідних компаній з випуску побутових і професійних електроприладів; щорічно продає більше 40 млн своїх виробів споживачам з 150 країн. Продукція компанії включає в себе холодильники, посудомийні машини, пральні машини, пилососи і кухонні плити, що продаються під марками Electrolux, AEG-Electrolux, Zanussi, Eureka і Frigidaire.