ua en ru

Шульц заявив, що Європі варто зайняти жорсткішу позицію щодо Трампа

Шульц заявив, що Європі варто зайняти жорсткішу позицію щодо Трампа Фото: Мартін Шульц

Шульц вважає, що поглиблення співпраці у Європі має стати відповіддю на курс адміністрації Трампа

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини, кандидат на посаду канцлера країни Мартін Шульц заявив, що лідерам європейських країн варто зайняти жорсткішу позицію щодо президента США Дональда Трампа. Про це Шульц заявив в ефірі телеканалу ARD, повідомляє DW.

Так, Шульц вважає, що поглиблення співпраці європейських країн має стати відповіддю на курс теперішньої адміністрації Білого дому.

"Європа - відповідь. Посилена співпраця європейських держав на всіх рівнях - це відповідь на Дональда Трампа", - сказав Шульц, додавши, що лідерам європейських країн варто зайняти рішучішу та жорсткішу позицію щодо Трампа, який, "хоче принизити інших" та "поводиться в стилі авторитарного правителя".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після саміту G7 канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що не бачить у Сполучених Штатах Америки надійного партнера за президентства Дональда Трампа. Вона підкреслила серйозні розбіжності у поглядах Євросоюзу та США за президента Трампа. Також канцлер закликала громадян ЄС до єднання.