ua en ru

Протести в Кишеневі: онлайн-трансляція

Протести в Кишеневі: онлайн-трансляція Фото: штурм парламенту в Молдові

Активісти виступають проти кандидата в прем'єр-міністри Молдови Павла Філіпа

Протести в Кишиневі (Молдова) проти затвердження уряду Павла Філіпа тривають сьогодні, 21 грудня. На мітинзі опозиції, який проходить під будівлею парламенту, беруть участь близько 5000 осіб, передає видання Sputnik.

Повідомляється, що обстановка на акції протесту спокійна. Відзначається також, що частина протестуючих обходить будівлю законодавчого зборів, а частина залишилася біля сцени в наметовому містечку.

Нагадаємо, вчора, 20 січня, учасникам протесту в Молдові вдалося увірватися в парламент.

"Лідер опозиції Андрій Настазе закликав не входити в будівлю. Натовп послухала. Всередині парламенту спецназ. Протестувальники б'ються з поліцією всередині. Поліція застосовує кийки і газ. Поліцейських випускали. Але знімали з них шоломи і відбирали щити", - повідомив в Facebook журналіст Володимир Соловйов.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року парламент Молдови оголосив вотум недовіри уряду Валерія Стрільця, який було сформовано 30 липня 2015 року. Після цього, виконуючим обов'язки прем'єр-міністра був призначений ліберал Георгій Брег. 15 січня 2016 року президент Молдови Микола Тімофті призначив демократа Павла Філіпа кандидатом у прем'єр-міністри країни, який надалі отримав вотум довіри від парламенту Молдови.