ua en ru

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція 19.02.2014

Штурм Майдан Незалежності: онлайн-трансляція 19.02.2014 У Києві на Майдані Незалежності з вечора 18 лютого тривають активні сутички із правоохоронцями. Загинуло понад двох десятків осіб.

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція (оновлюється) У Києві на Майдані Незалежності з вечора 18 лютого тривають активні сутички із правоохоронцями. Загинуло понад двох десятків осіб.

Фотогалерея: "Євромайдан - хроніка середи, 19 лютого"

О 05:00 в Києві на Майдані Незалежності перебувають до 2 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 02:00 у четвер, 20 лютого, на Майдані Незалежності в Києві перебуває близько 4 тис. протестувальників. Між активістами та силовиками триває перемир'я.

У Києві мітингувальники на Майдані Незалежності підпалили велику кількість покришок на барикадах, щоб не допустити прориву бійців спецпідрозділу "Беркут".

Час від часу вибухають шумові гранати і феєрверки.

До Майдану тягнеться низка людей з покришками, які підносять їх з боку Бессарабки.

У ході безладів в Києві загинули 26 осіб, госпіталізовано 277 осіб. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Кількість мітингувальників на Майдані Незалежності в Києві станом на 18:00 збільшилася до 12 тис. осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція 19.02.2014

(Фото: Facebook /Rapuks)

Активісти Євромайдану, що знаходяться в центрі Києва, заявляють про наявність у них кулеметів і автоматів Калашникова (АКМ). Про це вони заявили кореспонденту РБК-Україна.

На Майдані Незалежності в Києві о 19:00 відбудеться інформаційний мітинг. Про це повідомляє Штаб національного опору, передає прес-служба "Батьківщини".

У ході зіткнень у Києві госпіталізовано 56 правоохоронців. Про це повідомив начальник Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" полковник медичної служби Анатолій Казмірчук, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Мобільний зв'язок у центрі Києва відновлено. Про це повідомила прес-служба мобільного оператора "МТС Україна".

Міністерство оборони України спростовує інформацію про те, що колона танків рухається в напрямку до Києва. Про це РБК-Україна заявили у прес-службі Міноборони.

Станом на 14:30 на Майдані Незалежності в Києві знаходиться близько 8 тис. протестувальників. Міліція і протестувальники перебувають на колишніх позиціях, і активного протистояння поки не спостерігається. Час від часу чути звуки пострілів, мітингувальники використовують салюти. Відзначимо, в Будинку профспілок триває гасіння пожежі. Вогонь виривається з кількох вікон на 6-7 поверсі.

Близько 13:15 мобільний оператор МТС повідомив про можливі проблеми з мобільним зв'язком у центрі Києва через пожежу у Будинку профспілок.

Станом на 12:50 на Майдані Незалежності посилилися протистояння силовиків і мітингувальників. Кілька бійців самооборони Майдану намагалися перелізти через барикаду біля стели Незалежності, де розташовані підрозділи "Беркута" і закидати їх камінням. У відповідь невелика група бійців внутрішніх військ міліції кинули в протестувальників кілька димових гранат.

О 12:15 кореспондент РБК-Україна повідомив, що в Маріїнському парку Києва знаходяться десятки молодих людей спортивної зовнішності в шоломах і озброєних бітами. Крім того, по всьому периметру урядового кварталу відпочиває кілька сотень бійців ВВ.

Близько 10:00, на Майдані знаходиться близько 20 тис. осіб.

Станом на 09:15 близько 5 тис. протестуючих проти влади перебувають на Майдані Незалежності в Києві.

Як повідомив Моз, станом на ранок середи в ході безладів в Києві загинули 22 людини, 241 був госпіталізований.

Станом на 07:20, співробітники комунальних служб очистили від барикад вулицю Грушевського і Паркову алею у Києві навпроти стадіону "Динамо". При цьому, станом на 07:15 проїзд по вул. Грушевського все ж обмежений - правоохоронці встановили там кордон у бік Кабміну і Верховної Ради.

Близько 07:00 у Будинку профспілок в Києві обвалилися перекриття між 4-м і 5-м поверхами.

Як повідомлялося близько 06:20, в ході зіткнень в Києві загинув журналіст газети "Вісті" В'ячеслав Веремій. В ніч на 19 лютого, на перехресті вул. Володимирської та вул. Великій Житомирській, навпроти ресторану "Чорне порося" невідомі чоловіки з бітами і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках напали на Веремія і IT-спеціаліста "Вістей" Олексія Лимаренко. Веремій отримав кульове поранення в груди. Постраждалим була надана перша медична допомога.

За даними керівників закладів охорони здоров'я станом на 06:00, був госпіталізований 241 учасників масових заходів.

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція 19.02.2014

В 05:45 Президент України Віктор Янукович заявив, що ще не пізно зупинити протистояння в Києві. Крім того він заявив, що за заклики людей до зброї опозиція повинна постати перед судом.

Станом на 05:00 середи, 19 лютого на Майдані Незалежності правоохоронці провели чергову спробу штурму: бійці "Беркут" почали атакувати демонстрантів з даху "Глобуса". Загалом, пожежею були охоплені намети біля Стели незалежності і ялинки. Крім того, горіла будівля консерваторії.

Штурм Майдану Незалежності: онлайн-трансляція 19.02.2014

Як повідомлялося вночі, роботу київського метро 19 лютого 2014 р. залишається припиненою.

"19 лютого 2014 р. у зв'язку із загрозою терористичних актів робота київського метрополітену залишається припиненою. Рух буде відновлено одразу після стабілізації ситуації в Києві, про що буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні КМДА.

Станом на вечір 18 лютого, близько 22:50 кількість загиблих правоохоронців склало 6 осіб. Крім того, близько 23:30 за даними МОЗ серед мітингувальників було 8 загиблих.


Live streaming video by Ustream