ua en ru

В ході зіткнень в Києві госпіталізовано 56 правоохоронців, - Міноборони

В ході зіткнень в Києві госпіталізовано 56 правоохоронців.

В ході зіткнень в Києві госпіталізовано 56 правоохоронців. Про це повідомив начальник Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" полковник медичної служби Анатолій Казмірчук, передає прес-служба Міністерства оборони України.

"Станом на 16:00 19 лютого до Головного військово-медичного клінічного центру "Головний військовий клінічний госпіталь" автомобілями швидкої медичної допомоги доставлено 56 працівників правоохоронних органів, 31 з них - з вогнепальними пораненнями", - зазначив Казмірчук.

У правоохоронців зафіксовано поранення та травми голови, грудної клітки, органів черевної порожнини, кінцівок, закриті черепно-мозкові травми, забиття м'яких тканин, опіки обличчя і кінцівок, інгаляційні отруєння продуктами горіння.

"На сьогоднішній день фахівцями центру проведено ряд оперативних втручань, в результаті яких вдалося врятувати життя більшості постраждалих правоохоронців. За життя одного з них, з наскрізним вогнепальним пораненням грудної клітини, кілька бригад військових хірургів боролися більше п'яти годин, але в результаті отриманого поранення і великої крововтрати він помер. Троє пацієнтів знаходяться у важкому стані у відділенні реанімації та інтенсивної терапії, ще п'ятеро в тяжкому, але стабільному стані продовжують отримувати необхідну медичну допомогу в профільних відділеннях госпіталю. Стан інших пацієнтів задовільний, - повідомив Казмірчук.