ua en ru

Штрафи за викинуте сміття в Києві зростуть до 17 тисяч гривень, - КМДА

Штрафи за викинуте сміття в Києві зростуть до 17 тисяч гривень, - КМДА Фото: КМДА приступила до реалізації в Києві нового проекту "Чисте місто"

Також планується спростити процедуру накладення штрафів та залучити до цієї роботи громадських інспекторів та керівників органів самоорганізації населення

Київська міська державна адміністрація приступила до реалізації в Києві нового проекту "Чисте місто". Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, згідно з проектом, будуть ініційовані ряд законодавчих змін, які дозволять збільшити суму штрафів за викинуте сміття, антисанітарію на територіях максимально до 17 тисяч гривень.


Крім цього, планується спростити процедуру накладення штрафів та залучити до цієї роботи громадських інспекторів та керівників органів самоорганізації населення.

"Ми не досягнемо бажаного рівня чистоти в місті, якщо за цим не буде стояти серйозна відповідальність", - пояснив Пантелєєв.

Нововведення, зазначив заступник голови КМДА , будуть закріплені в проекті закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України в частині врегулювання відносин у сфері дотримання правил благоустрою територій населеного пункту", який розроблений КМДА.

Нагадаємо, на столичному полігоні для відходів посилений протипожежний нагляд.