ua en ru

Штефан Фюле: Ніхто перед Україною ніяких дверей не закривав

Ми готові до співпраці з Україною за умови дотримання європейських стандартів. Про це в інтерв'ю радіо "Свобода" заявив комісар ЄС із питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Ніхто перед Україною жодних дверей не закривав. Ми кілька років працювали над угодою про асоціацію для того, щоб зачинити двері. Це абсолютна нісенітниця і я її абсолютно відкидаю", - зазначив Фюле.

"Однак у питаннях, що стосуються головних демократичних цінностей, прав і свобод людини, маємо сильне відчуття того, що у справі колишнього прем'єра Тимошенко йдеться про вибірковий підхід до юстиції. Цю думку, яку має Євросоюз, я собі дозволю сформулювати так: не засуджуємо і не засуджуються колишні голови урядів до тюремного ув'язнення тільки тому, що вони виконували свої політичні обов'язки. І вже цілком не мають засуджуватися до тюремного ув'язнення на основі законів, які існували в колишньому комуністичному Радянському Союзі", - наголосив Штефан Фюле.

За його словами, зустріч між Президентом України Віктором Януковичем і головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу та головою Європейської ради Германом Ван Ромпеєм, яка мала відбутись 20 жовтня, не скасована, а "відкладена до часу, коли настануть сприятливіші умови для того, щоб дійшло до переговорів на такому високому рівні про все ще відкритих питаннях угоди про асоціацію".