ua en ru

Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі прискорити переговорний процес

Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі прискорити переговорний процес Фото: Франк-Вальтер Штайнмайер

Глава МЗС Німеччини назвав перемир'я в зоні АТО "обнадійливим сигналом"

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав сторони конфлікту на Донбасі прискорити переговорний процес. Про це йдеться в заяві міністра, опублікованому прес-службою посольства ФРН в Україні.

"Перемир'я, яке діє з учорашнього дня, а також відчутне зменшення боїв вздовж лінії фронту є обнадійливим сигналом для початку нового навчального року, який вселяє надію школярам та їхнім сім'ям з обох сторін. Але вже не вперше тендітна рослина надії швидко растаптывалось зацікавленою стороною. Тому я закликаю обидві сторони конфлікту і надалі дотримуватися перемир'я", - підкреслив Штайнмайер.

Він підкреслив, що поки дотримується перемир'я, необхідно завершити переговори про відвід озброєння.

"Нам не можна припиняти зусиль: тепер важливо якомога швидше завершити давно розпочаті переговори про відведення легкого озброєння і продовжити політичні переговори", - заявив глава МЗС ФРН.

У зв′язку з перемир′ям, що настало вчора на сході України, Федеральний міністр закордонних справ Штайнмайер зробив заяву...

Posted by Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew on 2 сентября 2015 г.

Нагадаємо, з 1 вересня в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донеччині почав діяти режим припинення вогню.