ua en ru

Штайнмайєр закликав Київ і Москву до виконання наступного етапу мінських домовленостей

Штайнмайєр закликав Київ і Москву до виконання наступного етапу мінських домовленостей Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав Україну і Росію перейти до наступного етапу виконання мінських домовленостей. Про це він заявив перед переговорами глав МЗС "нормандської четвірки" в Берліні в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, яке вийшло друком у понеділок, 13 квітня, передає Deutsche Welle.

"Як від Москви, так і від Києва ми очікуємо, що зараз мова піде про центральні питаннях щодо переходу до наступного етапу втілення мінських домовленостей, щоб здійснити перші кроки до політичного процесу", - зазначив Штайнмайер.

За його словами, йдеться, зокрема, про проведення місцевих виборів на підконтрольних проросійським сепаратистам територіях, а також про поліпшення гуманітарної ситуації та відновлення Донбасу.

Глава німецького Мзс вказав на досягнення прогресу, зокрема, у відведенні важкого озброєння від лінії зіткнення. Він зазначив, що спостерігачі ОБСЄ також досягли успіху, "але цього недостатньо".

Крім того, Штайнмайер нагадав про досягнуту домовленість створити чотири робочі групи по виконанню мінських угод. За його словами, це питання також буде темою для обговорення під час зустрічі в Берліні в понеділок.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко заявив, що глави МЗС "нормандської четвірки" обговорять питання миротворців.