ua en ru

Штайнмайер офіційно вступив на посаду президента Німеччини

Штайнмайер офіційно вступив на посаду президента Німеччини Фото: президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

Церемонія інавгурації президента ФРН відбулась у пленарному залі Рейхстагу

Екс-міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер офіційно вступив на посаду президента ФРН сьогодні, 22 березня. Про це повідомляє DW.

"Церемонія інавгурації 12-го глави держави відбулася в пленарному залі Рейхстагу на спільному засіданні членів бундестагу і бундесрату", - йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією видання, новий глава приніс присягу на Основному законі, пообіцявши виконувати свої обов'язки і захищати права німецьких громадян. Президента обрали на наступні п'ять років. 61-річний політик змінив на посаді 77-річного Йоахіма Гаука.

Франк-Вальтер Штайнмайер був єдиним кандидатом від "великої коаліції" у складі консервативного блоку ХДС/ХСС і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН). Він здобув перемогу в першому турі голосування у Федеральному зборах 12 лютого.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в якості міністра закордонних справ Німеччини, Франк-Вальтер Штайнмайер заявляв,що рішення стосовно переговорів у форматі "Женева+" для повернення Криму має прийняти Україна.