ua en ru

Штайнмаєр офіційно затвердив Меркель на посаді канцлера Німеччини

Штайнмаєр офіційно затвердив Меркель на посаді канцлера Німеччини Фото: Ангела Меркель та Франк-Вальтер Штайнмаєр (twitter.com/derspiegel)

Меркель сьогодні обрана на четвертий термін в якості канцлера Німеччини

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр офіційно затвердив Ангелу Меркель на посаді канцлера. Про це повідомляє Spiegel.

Як зазначається, Штайнмаєр вручив Меркель грамоту про призначення на пост канцлера. Також сьогодні Штайнмаєр вручить грамоти про призначення членам Кабінету міністрів і вже о 17 годині за місцевим часом відбудеться перше засідання Кабінету міністрів.

Нагадаємо, Меркель сьогодні, 14 березня 2018 року, обрана на четвертий термін в якості канцлера Німеччини. Кандидатуру Меркель підтримали 364 депутата бундестагу. "Проти" проголосували 315 парламентарів, ще 9 осіб утрималися.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко привітав Меркель з переобранням на пост канцлера Німеччини.

"Від щирого серця вітаю Ангелу Меркель, видатного державного діяча сучасності та щирого друга України, з переобранням на посаді Федерального канцлера Німеччини! Зичу успіхів на шляху дальшого зміцнення ролі ФРН на міжнародній арені і подолання безпрецедентних викликів сьогодення", - написав він у Twitter.