ua en ru

Штайнмаєр: конфлікт в Україні показав необхідність оновлення Віденського документа

Штайнмаєр: конфлікт в Україні показав необхідність оновлення Віденського документа Фото: за словами Штайнмаєра, зараз існує ризик військових інцидентів між членами ОБСЄ

Штайнмаєр заявив, що зараз існує високий ризик військових інцидентів між членами ОБСЄ

Конфлікт в Україні показав необхідність оновлення віденського документа (міжнародна угода держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яка призначена для реалізації заходів довіри і безпеки в регіоні). Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, виступаючи на засіданні Раді безпеки ООН, повідомляє прес-служба МЗС Німеччини.

"В даний час ми спостерігаємо посилення військової діяльності і високий ризик військових інцидентів між державами-членами ОБСЄ. В нинішній час заходи щодо зміцнення довіри і безпеки є більш важливими, ніж коли-небудь. Одним із важливих документів є Віденський документ. Конфлікт в Україні показав, що він повинен бути істотно оновлений", - сказав Штайнмаєр.

Він зазначив, що потрібно дотримуватися довгострокової перспективи відновлення контролю над озброєннями в Європі.

При цьому Штайнмаєр ще раз підкреслив необхідність виконання мінських угод.

"Російська агресія в Україні принесла війну прямо в серце Європи, порушивши основні положення міжнародного права. Я твердо переконаний, що реалізація мінських домовленостей - це єдиний шлях до політичного вирішення. І я закликаю обидві сторони, присутні на цій Нараді, виконувати свої обов'язки", - сказав Штайнмаєр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, що політична боротьба в Україні буде мати наслідки і для сусідніх з нею країн.