ua en ru

Штат міліції Донецької області скоротився майже втричі, - Аброськін

Штат міліції Донецької області скоротився майже втричі, - Аброськін Фото: начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін

Удвічі скоротилася кількість органів міліції

Штат міліції Донецької області за останній час зменшився майже втричі - з 18 тисяч співробітників до 7,8 тисяч. Про це повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін в інтерв'ю РБК-Україна.

"Раніше в штаті міліції Донецької області було близько 18 тис. співробітників. Сьогодні - 7,8 тис. чоловік. Йде постійне очищення, оновлення кадрів, природний відбір. Є люди, які не можуть служити в тих умовах, в яких ми опинилися. З різних причин. Хтось морально не підготовлений, хтось силу своєї фізичної підготовки, хтось-просто боягуз. Такі люди звільнилися. Залишилися люди, які дійсно готові виконувати всі завдання, які перед ними ставлять міністр внутрішніх справ і Президент України", - заявив Аброськін.

За його словами, зменшилася також кількість органів міліції. "Раніше їх було близько 50, а на даний момент залишилося 25. Поки ми не відчуваємо кадрового голоду, завдяки тому, що на території Донецької області несуть службу правоохоронці з інших областей. Коли ми повернемося назад у Донецьк, звичайно, ми почнемо відчувати брак кадрів. Думаю, ми цю проблему вирішимо. Міністерство нам у цьому допоможе", - зазначив начальник обласної міліції.

Аброськін також підкреслив, що на даний момент правоохоронці забезпечені транспортом, озброєння, боєприпасів і обмундируванням, однак, проблемним залишається питання розселення працівників, які виїхали з окупованої бойовиками території, число яких становить 1812 осіб.

Нагадаємо, в Донецькій обл. на травневі свято притягнуто 5 тис. міліціонерів.