ua en ru

Штаб АТО повідомляє про обстріл позицій прикордонників у Луганській області з території РФ

Штаб АТО повідомляє про обстріл позицій прикордонників у Луганській області з території РФ Фото: українські прикордонники (dn.gov.ua.jpg)

Військовослужбовці не постраждали

З території Російської Федерації було здійснено обстріл підрозділів українських прикордонників у Луганській області. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу антитерористичної операції (АТО) у Facebook.

"Сьогодні, близько 12:30 год. з району населеного пункту Ушаківка (територія Російської Федерації) було здійснено провокативний обстріл із застосуванням стрілецької зброї в напрямку підрозділів, які забезпечують охорону Державного кордону України. Військовослужбовці не постраждали. Вогонь у відповідь не відкривався", - йдеться у повідомленні.

У штабі АТО наголошують, що вказаний обстріл є грубим порушенням режиму державного кордону та наражає на небезпеку життя військовослужбовців.

ЗАЯВА ПРЕС-ЦЕНТРУ ШТАБУ АТО Сьогодні, близько 12:30 год. з району населеного пункту Ушаковка (територія Російської Феде...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 8 лютого 2018 р.

Ушаковка - хутір в Тарасівському районі Ростовської області (РФ).

Відзначимо, протягом 2017 року прикордонників, які несуть службу в районі проведення анитерористичного операції, перенесли майже 50 обстрілів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за даними розвідки, Російська Федерація проводить перевірку боєготовності російських "армійських корпусів" на окупованому Донбасі. Крім того, командування РФ зобов'язало місцеві окупаційні "адміністрації" уточнити здатності так званих "правоохоронних органів" бойовиків на предмет виділення ними людей і озброєння для посилення передових підрозділів.