ua en ru

Росія проводить перевірку боєздатності "армійських корпусів" на Донбасі, - ГУР

Росія проводить перевірку боєздатності "армійських корпусів" на Донбасі, - ГУР Фото: бойовик ОРДЛО (facebook.com-abazia)

РФ продовжує нарощування боєздатності на Донбасі

Російська Федерація проводить перевірку боєздатності російських "армійських корпусів" на окупованому Донбасі. Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

"Агресор продовжує нарощування боєздатності своїх сил. Так, з 5 по 11 лютого близько 100 офіцерів 8-ї армії Південного військового округу ЗС РФ залучили до перевірки стану боєготовності і оцінки можливостей формувань так званого "2-го АК" російсько-окупаційних військ до виконання завдань. Подібна перевірка так званого "1-го АК" пройде з 10 по 20 лютого", - заявив він.

Крім того, за даними розвідки, командування РФ зобов'язало місцеві окупаційні "адміністрації" уточнити можливості так званих "правоохоронних органів" бойовиків на предмет виділення ними людей і озброєння для посилення передових підрозділів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики встановили на окупованому Донбасі додаткові патрулі "правоохоронців" для "протидії диверсіям".