ua en ru

Штаб АТО розповів подробиці атаки бойовиків під Красногорівкою

Штаб АТО розповів подробиці атаки бойовиків під Красногорівкою Фото: українські солдати (facebook.com/ato news)

Сили АТО відбили атаку бойовиків ціною загибелі трьох військових, ще один потрапив у полон

Сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі відбили атаку бойовиків під Красногорівкою 20 липня 2017 року ціною загибелі трьох військових. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

Повідомляється, що вранці 20 липня диверсійно-розвідувальна група бойовиків з 10-15 осіб проникла на позиції бійців АТО і завдала удару по позиціях одного з механізованих батальйонів.

"Незаконні збройні формування почали операцію по масованим обстрілам українських позицій забороненими мінськими угодами 120-міліметровими мінами і танковими снарядами. За попередніми даними, не менше чотирьох танків вели вогонь з різних позицій", - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, протягом перших хвилин бойового зіткнення двоє військових отримали не сумісні з життям поранення. В ході вогню у відповідь українська сторона ліквідувала двох бойовиків, попередньо, з батальйону "Оплот", після чого при відході на проміжну позицію були ліквідовані ще двоє супротивників.

"Згодом до українських воїнів підійшло підкріплення. На жаль, воїни не дорахувалися одного з бійців. Як потім з'ясувалося, його контуженого взяла в полон ворожа ДРГ. Життя ще одного солдата не вдалося врятувати, він отримав смертельне поранення", - йдеться в повідомленні.

Пізніше під натиском масованого стрілецького вогню українських бійців противник відступив під прикриттям танків, мінометів і реактивних снарядів пересувного "Граду". Під час цього бойового зіткнення поранення різного ступеня тяжкості отримали троє українських бійців.

Згодом для евакуації поранених прибули медичні автомобілі, однак противник продовжував обстріли, одна з мін вибухнула поряд з групою евакуації, поранивши ще чотирьох військових. За даними радіоперехоплення, відомо про втрату противником чотирьох бойовиків, а при відступі зафіксована евакуація ще двох вбитих бойовиків.

Українські воїни відбили наступ диверсантів ціною загибелі трьох героїв. Ще сім військовослужбовців ЗСУ було поранено, о...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 20 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за добу загинули 5 військових, ще 8 поранені.