ua en ru

Штаб АТО закликав міжнародні організації сприяти вирішенню ситуації з ДФС

Штаб АТО закликав міжнародні організації сприяти вирішенню ситуації з ДФС Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

Ситуацію з фільтрувальною станцією назвали важелем тиску на контактну групу

Штаб антитерористичної операції на Донбасі закликає міжнародні організації сприяти вирішенню ситуації з Донецькою фільтрувальною станцією. Про це йдеться у заяві прес-центру штабу АТО в Facebook.

"Ситуація, яка відбувається навколо закриття Донецької фільтрувальної станції, викликає глибоке занепокоєння керівництва Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Стабільна робота цього критичного об'єкта цивільної інфраструктури є важливою для сотень тисяч українців, які проживають як на підконтрольних Україні, так і на територіях, тимчасово окупованих російсько-окупаційними військами", - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що фільтрувальна станція забезпечує водою Авдіївку, Красногорівку і Верхнеторецьке, а також тимчасово окуповані Донецьк, Ясинувату і низку невеликих селищ. У зв'язку з цим закриття станції на тривалий час може викликати серйозні гуманітарні наслідки і ще більше дестабілізувати ситуацію в регіоні.

У штабі АТО впевнені, що ситуацію навколо ДФС спеціально інсценізовано й спровоковано ватажками окупаційної адміністрації РФ напередодні засідання тристоронньої контактної групи в Мінську, щоб дискредитувати сили АТО і мати додатковий важіль тиску на українську сторону в Мінську.

"Штаб Антитерористичної операції закликає представників міжнародних організацій сприяти якнайшвидшому вирішенню ситуації з закриттям Донецької фільтрувальної станції та не допустити погіршення гуманітарної ситуації в регіоні. Як і раніше, зі свого боку штаб АТО гарантує безпеку роботи станції та її працівників", - йдеться в повідомленні.

Заява прес-центру штабу АТО Ситуація, що відбувається навколо закриття Донецької фільтрувальної станції, викликає...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 18 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США засудили обстріл працівників Донецької фільтрувальної станції і закликали Росію вивести війська з Донбасу.