ua en ru

США засудили обстріл працівників ДФС і закликали Росію вивести війська з Донбасу

США засудили обстріл працівників ДФС і закликали Росію вивести війська з Донбасу Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

Держдеп США прокоментував обстріл автобуса з працівниками Донецької фільтрувальної станції

Сполучені Штати Америки засуджують обстріл працівників Донецької фільтрувальної станції та закликають Російську Федерацію вивести війська з окупованого Донбасу. Відповідну заяву опубліковано на сайті Державного департаменту США.

"Сполучені Штати засуджують обстріл цивільних працівників Донецької фільтраційної станції в Україні, в результаті якого п'ятеро осіб отримали поранення", - йдеться в заяві.

Держдеп також зазначив, що станція припинила роботу, а це, в свою чергу, ставить під загрозу водопостачання майже 350 тис. людей по обидві сторони від лінії зіткнення. Крім того, США засуджують обстріли ЛЕП біля насосних станцій в Донецькій області, які ставлять під загрозу водопостачання понад 3 млн осіб. У зв'язку з цим Держдеп закликає Збройні сили України та проросійські формування відвести сили з району фільтрувальної станції.

"Департамент користується цією нагодою, щоб повторити свій заклик до Росії вивести свої війська із Східної України й повністю виконати свої зобов'язання за мінськими угодами. Оскільки вона спровокувала конфлікт і продовжує озброювати, навчати і брати участь в боях на Донбасі, Росія несе відповідальність за погіршення гуманітарної ситуації на сході України", - додали в Держдепі.

Нагадаємо, 17 квітня бойовики обстріляли автобус з співробітниками Донецької фільтрувальної станції, в результаті чого постраждали п'ятеро працівників.