ua en ru

Штаб АТО зазначає дотримання режиму перемир'я на Донбасі

Штаб АТО зазначає дотримання режиму перемир'я на Донбасі

На території Донецької та Луганської областей режим перемир'я дотримується. Про це на брифінгу заявив речник штабу АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вздовж усієї лінії розмежування, в цілому, наголошується виконання Мінських домовленостей. Протягом цієї ночі інтенсивність провокаційних обстрілів бойовиками українських позицій значно зменшилася", - заявив Лисенко.

Однак, за його словами, продовжуються обстріли позицій підрозділів сил АТО в районі населених пунктів Луганське на Артемівському напрямку, Авдіївка, Опитне, Піски на Донецькому напрямку і Широкине на Маріупольському напрямку. Бойовики застосовують стрілецьку зброю, міномети, гранатомети. Артилерійський удар був нанесений по Авдіївці.

Крім того, Лисенко зазначив, що незаконні збройні формування активно проводять заходи з бойової підготовки, накопичують ресурси і відновлюють техніку. На Донецькому напрямку спостерігається накопичення військової техніки і терористів, важка техніка залишається в Донецьку, Макіївці, Жданівці та Харцизьку.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинув 1 і поранено 3 військових.