ua en ru

Штаб АТО констатує активізацію бойовиків на Донбасі

Штаб АТО констатує активізацію бойовиків на Донбасі Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 72 рази застосували зброю проти українських військових

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі залишається неспокійною. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

"Минулої доби російські окупанти 72 рази застосували зброю проти українських захисників. Найбільше, 37 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, заборонену Мінськими угодами артилерію калібру 152 мм противник використовував по українських воїнах у Мар’їнці та 122 мм самохідні установки - в Красногорівці. Крім того, із 120 мм мінометів бойовики били по Старогнатівці, Богданівці, Новогригорівці, Водяному, Широкиному, Мар’їнці та Красногорівці.

"На Донецькому напрямку підтверджено 30 випадків ведення вогню супротивником. Із 122 мм артилерії він обстрілював Опитне та Піски, а 120 мм міномети застосував в Авдіївці та Зайцевому. Також, по укріпленнях сил АТО в цих населених пунктах окупанти стріляли з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що на Луганщині противник 5 разів піддав вогню українські позиції. Зокрема, у Новотошківці бив із 82 мм мінометів та зенітної установки, а поблизу Станиці Луганської - з гранатометів різних систем.

"Попри активізацію ворога підрозділи сил АТО повністю контролюють ситуацію по всій лінії розмежування", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ заявили про перешкоджання роботі місії з боку бойовиків.