ua en ru

За шпигунство для спецслужб Росії на 4 роки засудили військовослужбовця Нацгвардії

За шпигунство для спецслужб Росії на 4 роки засудили військовослужбовця Нацгвардії Фото: Нацгвардія (flickr.com-Нацгвардія України)

Жінка збирала та передавала спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю

Військовослужбовця Національної гвардії України, котра працювала на спецслужби Російської Федерації, засуджено на 4 роки позбавлення волі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"За матеріалами військової контррозвідки СБ України Колегія суддів Солом’янського райсуду Києва визнала винною у державній зраді військовослужбовця Нацгвардії. Оперативники спецслужби встановили, що технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована ГУ Генштабу збройних сил РФ під час візиту до рідної сестри, яка проживає у Москві", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінка збирала та передавала спецслужбам РФ відомості, що становлять державну таємницю. Під час вербування їй провели інструктаж щодо конспірації, розробили способи передачі інформації електронним каналом зв’язку. Також для екстреного виходу на зв'язок із кураторами їй надали адресу електронної пошти і номер російського мобільного оператора.

За шпигунство для спецслужб Росії на 4 роки засудили військовослужбовця НацгвардіїЗа шпигунство для спецслужб Росії на 4 роки засудили військовослужбовця Нацгвардії

Фото: затримана військовослужбовець Нацгвардії (ssu.gov.ua)

"Правоохоронці затримали техніка-оператора у жовтні минулого року. Під час досудового слідства жінка повністю розкаялась у діях на шкоду національним інтересам України та надала повне сприяння слідству", - зазначили в СБУ.

Враховуючи обставини, суд обрав їй міру покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше у Донецькій області співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили діяльність мережі інформаторів бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР).