ua en ru

У Донецькій області СБУ припинила діяльність мережі інформаторів бойовиків

У Донецькій області СБУ припинила діяльність мережі інформаторів бойовиків Фото: СБУ (oda.zt.gov.ua)

Четверо мешканців Донецької області передавали через аккаунти у соцмережах інформацію про сили АТО

У Донецькій області співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили діяльність мережі інформаторів бойовиків так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України під час виконання комплексу заходів із забезпечення інформаційної безпеки держави зафіксували чергові факти використання спецслужбами РФ соціальних мереж для проведення підривної діяльності на шкоду національній безпеці України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що четверо мешканців Донецької області регулярно передавали через аккаунти у соцмережах інформацію про сили антитерористичної операції. Зокрема, вони повідомляли кураторам з спецслужб РФ дані про дислокацію та пересування сил АТО у Краматорському та Слов’янському районах. Крім того, зловмисники розміщували у соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у чотирьох інформаторів комп’ютери та мобільні телефони, які використовувалися для передачі інформації представникам терористів та здійснення антиукраїнської пропаганди", - йдеться у повідомленні.

На Донеччині #СБУ припинила діяльність мережі інформаторів терористичної організації «ДНР» Співробітники Служби безпек...

Опубліковано Служба безпеки України 24 січня 2018 р.

Як зазначається, дії зловмисників кваліфікують за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області СБУ затримала інформатора терористів.