ua en ru

Міністр оборони РФ заявив про можливий перехід до неядерного стримуючого фактору

Міністр оборони РФ заявив про можливий перехід до неядерного стримуючого фактору Фото: Сергій Шойгу

До 2021 року РФ планує в 4 рази підвищити бойові можливості своїх неядерних сил

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в майбутньому стримуючим фактором, який утримає світ від глобальних війн, може стати не ядерна зброя, а високоточне озброєння, повідомляє "РИА Новости". За його словами, перехід від ядерного до неядерного фактору стримування знизить рівень міжнародної напруженості і зміцнить "заходи довіри".

Він також розповів, що до 2021 року Росія планує в чотири рази підвищити бойові можливості своїх неядерних сил, що "дасть можливість в повній мірі вирішувати завдання неядерного стримування".

Шайгу підкреслив, що важливу роль в забезпеченні військової безпеки РФ будуть як і раніше грати сили загального призначення, які призначені для ведення війни із застосуванням звичайного і тактичного ядерного озброєння. Він поінформував, що на сили загального військового призначення припадає основний обсяг завдань, які вирішуються "в мирний, так і у воєнний час в ході локалізації та припинення збройних конфліктів, а також боротьби з міжнародним тероризмом".

Нагадаємо, раніше Шойгу закликав Пентагон "бути акуратніше в оцінках" через заяви голови оборонного відомства США Ештона Картера по Сирії. За його словами, Картер "переплутав країну", коли назвав "нульовим" внесок Росії в боротьбу з тероризмом в Сирії.