ua en ru

Шойгу представив Путіну самописець зі збитого в Туреччині Су-24

Шойгу представив Путіну самописець зі збитого в Туреччині Су-24 Фото: Міністр оборони РФ Сергій Шойгу

Розшифровка самописця допоможе визначити точну траєкторію руху російського літака

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу показав Володимиру Путіну параметричний самописець зі збитого в Туреччині літака Су-24. Про це повідомляє російська служба BBC.

"Ми активно працювали по території, де базуються бойовики, які розстріляли нашого льотчика, я іншого слова знайти не можу, в результаті цієї роботи ці території звільнені силами спецоперації і спецназу сирійської армії з пошуку екіпажу, і сирійські військові, обстежуючи територію, виявили місце падіння нашого літака ", - сказав Шойгу на зустрічі з Путіним.

Відзначається, що бойовики не встигли забрати самописець з собою. Він був доставлений до Москви.

Путін повідомив, що розшифровкака самописця допоможе визначити точну траєкторію руху російського літака, а також місце, де він перебував у момент знищення.

Крім того, Путін попросив Шойгу не розкривати самописець, а зробити це спільно з іноземними фахівцями і все ретельно зафіксувати.

"Відразу ж хочу застерегти, звичайно, нам потрібно це знати, але чого тільки ми дізналися, ставлення наше до скоєного турецькими властями не зміниться. Ми ставилися, ще раз кажу, до Туреччини не тільки як до дружній країні, але і як до союзника по боротьбі з терором, і ніхто не очікував ось цього підлого, зрадницького удару в спину ", - в черговий раз заявив Путін.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив про готовність керівництва країни оприлюднювати деталі по краху Су-24.