ua en ru

У Шотландії можуть провести новий референдум щодо незалежності

У Шотландії можуть провести новий референдум щодо незалежності Фото: Нікола Стерджен сказала, за яких умов допускає референдум

Всенародне опитування може відбутися у першій половині 2017 року

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що другий референдум із питання незалежності Шотландії можуть провести у першій половині 2017 року. Про це повідомляє ВВС.

За її словами, це стане можливим, якщо британський уряд почне офіційний процес виходу зі складу Європейського Союзу, не врахувавши інтереси Шотландії.

Стерджен також зазначила, що Шотландія могла б залишитись у складі як Об’єднаного королівства, так і Євросоюзу, навіть якщо Британія вийде з ЄС.


Кілька країн ЄС уже заявили, що виступають проти перемовин між Брюсселем та Единбургом із питання про можливе членство Шотландії в Євросоюзі.

Повідомляється, що 15 липня новопризначений прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей відвідала Единбург, де обговорила Brexit із першим міністром Шотландії.

Нагадаємо, раніше Стерджен заявила, що Шотландія може залишитися частиною Великобританії та не покидати Європейський Союз.