ua en ru

Шокін завтра попросить Раду зняти недоторканність з голови Апеляційного суду Києва

Шокін завтра попросить Раду зняти недоторканність з голови Апеляційного суду Києва Фото: Віктор Шокін

ГПУ і СБУ хочуть затримати і заарештувати суддю Чернишенка

Генеральний прокурор України Віктор Шокін завтра, 23 червня, внесе подання до Верховної Ради України на зняття суддівської недоторканності, затримання та арешт судді Апеляційного суду Києва Антона Чернишенка. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін на спільному брифінгу з в. о. голови СБУ Василем Грицаком щодо обшуку в Апеляційному суді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра я внесу до Верховної Ради подання про зняття з судді Антона Чернишенка недоторканності для затримання і арешту", - сказав Шокін.

За його словами, в результаті обшуку в кабінеті голови суду виявлені грошові кошти у гривневій валюті та іноземній валюті, зокрема сума близько 6 тис. доларів. Також в кабінеті голови суду вилучені заздалегідь винесені рішення, які ще не розглядалися судом. Також у кабінеті глави вилучено декілька ключів від дорогих автомобілів і талони на велику кількість палива.

Також слідство відновило близько 700 смс, в яких голова суду давав вказівки суддям Апеляційного суду щодо рішень, які необхідно винести.

"Ми бачили, як голова суду пан Чернишенко ховав гроші. Спочатку в мантію, а потім... він їх дістав і поклав на стіл, де їх зібрали. Сума грошей - 6,5 тис. дол. Він заявляв, що це його особисті кошти", - додав Шокін.

Генпрокурор зазначив, що у судді є 5 машин, зареєстрованих на його близьких родичів.

Нагадаємо, раніше Шокін підтвердив, що 19-20 червня Апеляційний суд Києва обшукували ГПУ і СБУ.