ua en ru

Рівне, Кіровоград, Тернопіль та Чернівці закривають школи з 18 січня

Рівне, Кіровоград, Тернопіль та Чернівці закривають школи з 18 січня Фото: Олексій Каспрук

Карантин введено у зв'язку із зростанням захворюваності на грип та ГРВІ

Навчально-виховний процес у загальноосвітніх закладах Чернівців припинено з 18 по 25 січня 2016 року за розпорядженням мера міста Олексія Каспрука. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

За даними місцевих лікарів, епідеміологічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ в Чернівецькій області не перевищено.

Обласне управління СЕС продовжує здійснювати щоденний моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання серед населення міста та відвідування організованих колективів. У разі необхідності, будуть введені особливі умови і режими навчання, а також інші заходи з посилення протиепідемічного в місті.

Також комісія з питань техногенно-екологічної безпеки Рівненської міської ради вирішила припинити навчання в школах з 18 січня з-за епідемії гострої респіраторної вірусної інфекції грипу. Дата відновлення навчання буде визначена додатково.

Крім того, виконавчий комітет Кіровоградської міської ради ввів у школах канікули з 18 січня по 22 січня для попередження можливого поширення гострої респіраторної вірусної інфекції та грип. Про це повідомила начальник управління освіти міськради Лариса Костенко.

Вона зазначила, що додаткові канікули - не карантинний захід, а попередження можливого поширення епідеміологічної загрози.

Ще в Дубровицькому та Рокитнівському районах Рівненської області школи закрили на карантин через перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип

Також, в школах Тернополя з 18 січня призупиняють навчання, а також обмежують проведення масових заходів.

Рішення було прийнято на екстреному засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді, проведеному у зв'язку з підвищенням рівня захворюваності на ГРВІ.

Нагадаємо, у загальноосвітніх та приватних школах Одеси, а також в міських інтернатах з 18 січня 2016 року вводиться карантин.