ua en ru

У школах окупованого Сімферополя роздають пам'ятки про захист у разі забруднення атмосфери

У школах окупованого Сімферополя роздають пам'ятки про захист у разі забруднення атмосфери Фото: евакуація з Армянська (twitter com KrimRt)

МНС Росії рекомендує не перебувати на відкритому повітрі

У школах на території оккупированого Сімферополя дітям і вчителям роздають пам'ятки Міністерства надзвичайних ситуацій Росії з рекомендаціями щодо дій у разі забруднення атмосфери. Про це у facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

У листі МНС зазначено, що "у разі появи неприємного їдкого запаху в атмосферному повітрі", а також появи першіння в горлі рекомендується не виходити на вулицю або якомога менше перебувати на відкритому повітрі. Також радять закрити вхідні двері та вікна.

"Людям, які перебувають на вулиці і в транспорті, слід захистити органи дихання: закрити ніс і рот вологою вартно-марлевою пов'язкою або згорнутої в кілька шарів тканиною", - зазначено в листі.

Крім того, рекомендується відключити примусову вентиляцію як в автомобілях, так і в житлових і виробничих будівлях.

У школах окупованого Сімферополя роздають пам'ятки про захист у разі забруднення атмосфери

Нагадаємо, на території окупованого Росією Криму в місті Армянськ в повітрі виявили сірчистий газ. З міста вивезли 5 тис. дітей. Причиною забруднення повітря став збій в роботі заводу "Кримський титан".

У вівторок, 4 вересня, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в аннексованому Криму почалася евакуація дітей через екологічну проблему. За словами Чубарова, Росія каже, що у Криму сталася виробнича катастрофа, але ніхто не знає напевно, що саме відбувається на аннексирванном півострові.

Як повідомили в Міноборони України 5 вересня, підрозділи Збройних сил РФ в серпні проводили в аннексированном Криму стрілянини в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового і содового заводів.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що на админгранице з Кримом зафіксовані перші випадки отруєнь прикордонників, які працюють у безпосередній близькості від заводу "Кримський титан".