ua en ru

У МВС розповіли, коли запрацює біометричний контроль для росіян на кордоні з Україною

У МВС розповіли, коли запрацює біометричний контроль для росіян на кордоні з Україною Фото: Зорян Шкіряк (УНІАН)

З 27 грудня 2017 року будуть введені в дію мобільні комплекси біометричного контролю

В районах потенційного нелегального перетину кордону України вже з 27 грудня запрацює біометричний контроль для громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк Facebook.

"Для інформації потенційних порушників державного кордону між РФ і Україною. З 27-го грудня 2017 року будуть введені в дію мобільні комплекси біометричного контролю в місцях ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами", - заявив Шкіряк.

Увага! Для інформації потенційним порушникам державного кордону між РФ та Україною. З 27-го грудня 2017-го року буде введено...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 24 грудня 2017 р.

Також додав, що вже з 1 січня 2018 кожен громадянин РФ, який захоче перетнути державний кордон України, буде залишати на кордоні відбитки пальців і весь комплект біометричних даних.

"Всі КПП на кордоні з державою-агресором вже обладнані новітніми системами зняття біометричних даних і підключені до бази Інтерполу та Європолу", - додав радник міністра.

Нагадаємо, як повідомили 21 грудня 2017 в Державній прикордонній службі, в Україні 157 діючих пунктів пропуску обладнані засобами для зчитування інформації з біометричних документів.