ua en ru

Шкіряк розповів про свою супутницю під час польоту в Непал

Шкіряк розповів про свою супутницю під час польоту в Непал Фото: в. о. голови ДержНС України Зорян Шкіряк

Храмова літала в Непал за свій рахунок

В. о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк розповів про свою супутницю Катерину Храмову під час польоту в Непал для евакуації українських громадян. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Катерина Храмова полетіла не на курорт в бізнес-класі шикарного авіалайнера. Вона летіла у військово-транспортному літаку з жорсткими лавочками та біотуалетами, і разом з нами зробила аварійну посадку... Її бажання і її громадянська позиція, яка була висловлена за кілька днів, спочатку було сприйнято мною негативно. Втім, враховуючи її досвід, а також знання східних практик, я взяв на себе таку відповідальність і вона полетіла разом з нами", - розповів Шкіряк.

Він підкреслив, що готовий нести відповідальність за неї, а також за всіх, хто брав участь в експедиції в Непал.

"Вона була в цієї поїздки виключно за свій рахунок, вона не займала чиєсь місце, не заважала, і ту функцію, яка була на неї покладено виконувала без показухи та зайвого пафосу, і думаю, це можуть підтвердити ті, хто з нами там перебували", - зазначив Шкіряк.

"Чи правильно я вчинив? Я ще не знаю, я ще молодий чиновник... Напевно, переважна кількість людей, які перебували з нами в Катманду не знали, що вона мала до мене якесь відношення, тому що ми бувало могли добу не зустрічатися", - додав він.

Нагадаємо, раніше Шкіряк заявив, що готовий піти у відставку, якщо цього вимагатимуть глава МВС Арсен Аваков або прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.