ua en ru

Широкине може залишитися мілітаризованою зоною, - штаб АТО

Широкине може залишитися мілітаризованою зоною, - штаб АТО Фото: Широкине

Рішення за політичним керівництвом країни

Широкине Донецької області може залишитися мілітаризованою зоною. Про це заявив прес-секретар штабу антитерористичної операції (АТО) Анатолій Стельмах в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Найгарячішими точками поки залишаються Піски, Дослідне, Авдіївка, це населені пункти, які знаходяться поблизу Донецька, і з боку Донецька та донецького аеропорту ведеться по ним обстріл. За Широкиним, там тривають переговори щодо демілітаризації цієї зони. На сьогоднішній день військові знаходяться, всі контролюючі висоти знаходяться під нашим контролем. Якщо будуть досягнуті певні домовленості, можливо, ця зона залишиться мілітаризованої, але це вже рішення політичного керівництва країни", - сказав Стельмах.

Він також зазначив, що бойовики не змінили свою звичайну тактику обстрілів і продовжують застосовувати заборонену мінськими угодами озброєння.

Варто відзначити, що батальйон "Донбас" звернувся із заявою до Президента України Петру Порошенку і до командувача сектором "М" генералу Федорову, в якому вони просять віддати наказ на повернення бійців в Широкіно.

"У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н. п. Широкіно наполягаємо на отдании наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції н. п. Широкіно. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцеве, прийняття рішення про відвід батальйону, має півтора року бойового досвіду (і з них півроку до н. п. Широкіно) за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилково", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ і соцмережах поширилася інформація про те, що Маріуполь належить до буферної зони, і тому, нібито, солдати ЗСУ повинні покинути місто. У свою чергу в штабі АТО і в Міноборони прореагували на це, заявивши, що створення демілітаризованої зони не означає вихід українських військовослужбовців з Маріуполя.

Як раніше повідомлялось, за минулу добу бойовики 99 раз обстріляли сили (АТО) на Донбасі.