ua en ru

Шимків відмовився йти в уряд

Шимків відмовився йти в уряд Фото: Дмитро Шимків

В уряді Володимира Гройсмана не буде посади віце-прем'єра з питань реформ

Заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків відмовився йти в новий Кабінет міністрів України. Про це повідомив журналістам по завершенню засідання фракції лідер БПП Юрій Луценко.

Відповідно, в уряді Володимира Гройсмана не буде посади віце-прем'єра з питань реформ, яку той повинен був зайняти.

"Наскільки мені відомо, він (Шимків, - ред.) відмовився займати цю посаду", - сказав Луценко і додав, що відповідно в уряді Гройсмана не буде посади віце-прем'єра з питань реформ.

Дмитра Шимківа на посаду заступником глави Адміністрації Президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Президент України призначив 9 липня 2014 року. Він також є співголовою Виконавчого комітету реформ та Секретарем Національної ради реформ.

Шимків має повну вищу освіту, яку отримав у Державному університеті "Львівська політехніка" в 1997 по спеціальності "Радіоелектронні пристрої, системи та комплекси" є фахівцем в області інформаційних технологій, електроніки та телекомунікацій. Більше того, Дмитро Анатолійович став першим керівником, якого запросили для участі в спеціальної, розробленої для Майкрософт корпоративній програмі Гарвардського інституту державного управління ним. Джона Ф. Кеннеді, щодо сучасних підходів у розвитку інноваційного державного управління у 2011 році. Варто відзначити, що під час навчання в університеті ініціював створення однієї з перших університетських комп'ютерних мереж на Україні PolyNet.

Найбільшим досягненням Шимківа, до того, як він зайняв пост заступника глави Адміністрації Президента України, є його призначення на посаду генерального директора Microsoft Україна в 2009 році. За час його керування компанія була названа одним з кращих відділень у світі, а в 2011 році – найуспішнішим підрозділом Microsoft у світі.

Серед досягнень Шимкева є підготовка президентської стратегії сталого розвитку «Україна 2020», організація Національної ради реформ і Проектного Офісу реформ, початок національної моделі моніторингу реформ, створення можливості для запуску мобільного зв'язку третього покоління (3G) через конкуренцію, створення ініціатив «Цифрова Україна» і «Go Global», просування системи електронних державних закупівель «ProZorro», створення сервісу електронних петицій до Президента України, впровадження різних інновацій в Адміністрації Президента України З пріоритетних завдань, якими займається Дмитро, на офіційному сайті Президента України виділяють реформування Адміністрації Президента, реорганізація, інновації та впровадження електронного урядування.


Зазначимо, у новому Кабінеті міністрів буде створено Міністерство з питань вимушених переселенців, зони АТО та окупованих територій.

За словами джерела, ідею створення Міністерства запропонували народні депутати від БПП з Донбасу, яку підтримав і кандидат у прем'єри Володимир Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків заявив, що не погодиться на посаду міністра охорони здоров'я України.