ua en ru

У Шевченківському суді пояснили, чому відпустили підозрюваного у пораненні поліцейського

У Шевченківському суді пояснили, чому відпустили підозрюваного у пораненні поліцейського Фото: Олександр Федорченко має репутацію захисника (facebook.com/IegorSoboliev)

Суд врахував репутацію та соціальний статус підозрюваного у пораненні поліцейського

Шевченківський районний суд Києва відпустив на поруки Олександра Федорченко, підозрюваного у пораненні поліцейського, врахувавши його репутацію та соціальний статус. Про це повідомляє прес-служба суду в Facebook.

"При ухваленні зазначеного рішення, слідчим суддею враховано дані про особу підозрюваного Федорченка О.М., його соціальний статус, наявність у нього міцних соціальних зв'язків, а також його репутацію захисника національних інтересів держави, що підтверджують долучені до матеріалів клопотання копії документів, зокрема, посвідчення про нагороду медаллю "За доблесну службу" від 20.08.2015, підписане президентом України", - вказано у поясненні суду.

Крім того, суд врахував позитивну характеристику Федорченка, яка надійшла від голови правління громадської організації "Цивільний Корпус Добровольчих Батальйонів" та характеристику від депутата Ірпінської міської ради VII скликання. Зазначається, що ці характеристики "зображують підозрюваного як патріотичну, відповідальну та чесну людину".

"Варто зазначити, що Федорченко О.М. має на утриманні двох неповнолітніх дітей, неодноразово отримав поранення, пов’язані із виконанням обов’язків військової служби, нагороджений памʼятним нагрудним знаком "Іловайськ-2014", нагрудним знаком "За доблесну службу", медаллю "Захиснику вітчизни"", - додали в суді.

Також Шевченківський райсуд вважає, що тримання під вартою, як того просив слідчий у клопотанні, "є занадто суворим та невиправданим". До того ж, слідчий суддя вважає, що заяви народних депутатів Семенченка С.І., Парасюка В.З., Соболєва Є.В., Костенка П.П. про взяття під особисту поруку підозрюваного заслуговують на довіру.

Інформація щодо обрання запобіжного заходу Федорченку О. М. 17.02.2018 на розгляд до Шевченківського районного суду міс...

Опубліковано Шевченківський районний суд міста Києва 19 лютого 2018 р.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва відпустив на поруки народних депутатів трьох активістів, затриманих 15 лютого у сутичках із поліцією під Солом’янським судом. У сутичках був поранений співробітник поліції.

Після рішення Шевченківського суду міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що ініціює припинення охорони судів підрозділами Національної поліції та Нацгвардії та закликав якомога швидше створити спеціальну незалежну службу охорони судів.

Уже в понеділок, 19 лютого, Вища рада правосуддя отримала звернення від Шевченківського суду про те, що начебто Нацгвардія зняла охорону із приміщень суду. Також у ВРП назвали вимоги Авакова "втручанням і тиском на судову владу".

Увечері 19 лютого МВС висловило офіційну позицію з цього приводу, підтримавши вимогу створити службу охорони судів. Також у відомстві спростували заяву про зняття охорони з Шевченківського суду.