ua en ru

Шевченківський райсуд Києва засудив учасника подій 4 липня біля Українського дому до одного року умовно

Шевченківський районний суд м. Києва призначив учаснику подій 4 липня біля Українського дому покарання у вигляді 2 років обмеження волі та звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Шевченківський районний суд м. Києва виніс вирок у кримінальній справі стосовно учасника подій 4 липня біля Українського дому, котрий спричинив тілесні ушкодження працівникам міліції у зв'язку з виконанням ними своїх службових обов'язків (ч. 2 ст. 345 КК України "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу"). При визначенні покарання суд підтримав позицію держобвинувача у справі та врахував щире каяття підсудного. За вироком суду йому призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік", - йдеться в повідомленні.

Як раніше зазначили в МВС, 4 липня 2012 р. чоловік застосував балончик з хімічною речовиною до міліціонерів, котрі виконували свої службові обов'язки з охорони громадського порядку біля ДП "Центр культурного та ділового співробітництва "Український дім". "Від застосування рідини невідомого походження три працівники міліції отримали тілесні ушкодження у вигляді крововиливу кон'юнктиви обох очей з посиленою ін'єкцією судин слизових оболонок", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Біля Українського дому постраждали 27 правоохоронців, - МВС