ua en ru

Шериф у Флориді відмовився йти у відставку після стрілянини

Шериф у Флориді відмовився йти у відставку після стрілянини Фото: поліція США (facebook.com/NYPD)

Представники громадськості закликали шерифа до відставки після інциденту

Шериф округу Броуард у штаті Флорида Скотт Ісраель заявив, що не піде у відставку, незважаючи на критику на його адресу після стрілянини. Про це повідомляє CNN.

Так, управління шерифа Броуарда піддалося критиці після стрілянини в одній зі шкіл міста Паркленд поблизу Майамі, де виключений учень розстріляв 17 осіб. З'ясувалося, що співробітники відомства недостатньо серйозно поставилися до повідомлень про те, що 19-річний Ніколас Круз, який згодом відкрив вогонь, може становити небезпеку.

Крім того, стало відомо, що озброєний співробітник управління шерифа, в обов'язки якого входила охорона навчального закладу, стояв біля входу в школу в той момент, коли розгорталася трагедія, але нічого не зробив.

У зв'язку з цим деякі представники громадськості закликали Ісраеля до відставки. Один із законодавців Флориди, республіканець Білл Хейгер написав листа на ім'я губернатора штату Ріка Скотта з проханням розглянути можливість відсторонення шерифа від обов'язків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті стрілянини в школі міста Паркленд у Флориді (США) загинули щонайменше 17 осіб. У числі загиблих - діти і дорослі: 12 людей були вбиті в будівлі школи, двоє загинули поруч зі школою, один - на дорозі біля школи, ще двоє померли в лікарні.