ua en ru

Шепелєва затримали в Україні після оголошення в розшук РФ, - джерела

Шепелєва затримали в Україні після оголошення в розшук РФ, - джерела Фото: Олександр Шепелєв (УНІАН)

Шепелєв втік з Росії, де його підозрюють у замаху на дачу хабара

Колишнього народного депутата Олександра Шепелєва затримали в Україні після того, як він втік з Російської Федерації, яка оголосила його в міжнародний розшук. Про це РБК-Україна повідомили інформовані джерела.

За словами джерел, Шепелєва з 20 грудня 2017 року оголошено Росією в міжнародний розшук. У РФ його підозрюють в замаху на дачу хабара посадовій особі. Копія постанови суду про його арешт знаходиться в розпорядженні РБК-Україна.

Шепелєва затримали в Україні після оголошення в розшук РФ, - джерела

Фото: копія постанови про арешт Шепелєва

Шепелєва затримали в Україні після оголошення в розшук РФ, - джерела

Фото: копія постанови про арешт Шепелєва

Після оголошення в розшук, як повідомив співрозмовник РБК-Україна, Шепелєв прибув до України та нібито знаходився вдома у колишнього нардепа від "Блоку Юлії Тимошенко" Гарегіна Арутюнова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні відбудеться судове засідання по обранню запобіжного заходу затриманому Шепелєву.

Як відомо, Шепелєв в Україні звинувачується у низці кримінальних справ, зокрема, в розкраданні коштів націоналізованого банку "Родовід" та кількох замахах на вбивство. Після закінчення депутатських повноважень він був оголошений в розшук українськими правоохоронцями. Пізніше був затриманий Інтерполом в Будапешті (Угорщина) і виданий в Україну. У Києві Шепелєв втік з-під варти і виїхав на територію Росії.

Там він, зокрема, виступав з відеозверненнями, в яких звинувачував у незаконних діях секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова і генерального прокурора Юрія Луценка.