ua en ru

Shell вийшла з переговорного процесу щодо УРП по Скіфській ділянці

Компанія Shell вийшла з переговорного процесу щодо угоди про розподіл продукції (УРП) по Скіфській ділянці на глибоководному шельфі Чорного моря.

Компанія Shell вийшла з переговорного процесу щодо угоди про розподіл продукції (УРП) по Скіфській ділянці на глибоководному шельфі Чорного моря. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі компанії Shell в Україні.

"У січні 2014 р. Shell вийшла з переговорного процесу щодо УРП по Скіфській ділянці на глибоководному шельфі Чорного моря. Shell очікувала, що підписання УРП відбудеться в 2012 або 2013 році. На жаль, досягти цього не вдалося. У зв'язку з цим, Shell вирішила зосередити свої зусилля і капітал на інших можливостях в нашому портфоліо світових проектів", - йдеться в повідомленні.

При цьому в компанії зазначили, що це рішення не впливає на інші проекти Shell в Україні, в тому числі на проекти з розвідки природного газу з ущільнених пісковиків у Східній Україні.

"Ми як і раніше націлені на розробку вуглеводневих ресурсів України екологічно, соціально та економічно відповідальним чином", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, в серпні 2012 р. консорціум з чотирьох компаній - ExxonMobil Exploration and Production Ukraine BV, британсько-нідерландської Shell, Petrom (Румунія, "дочка" австрійської OMV) і НАК "Надра Україна" - виграв конкурс на розробку Скіфської нафтогазоносної ділянки на шельфі Чорного моря. Проте підписання угоди по ній так і не відбулося.

Площа Скіфської ділянки становить 16,69 тис. кв. км. Територія ділянки межує з о. Зміїний. Сумарні інвестиції в розробку ділянки раніше оцінювалися в 10-12 млрд дол., прогнозований обсяг видобутку природного газу - в 3-4 млрд куб. м на рік, надходження в бюджет - 80-90 млрд грн.