ua en ru

Shell і "Укргазвидобування" почали будівництво майданчика для буріння другої свердловини в Харківській обл

Компанія Shell і ПАТ "Укргазвидобування" почали будівництво майданчика для буріння другої свердловини в Харківській обл. Про це повідомляється в прес-релізі "Укргазвидобування".

Пошукова свердловина Ново-Мечебилівська-100 стане другою свердловиною (перша - Біляївська-400), яка буде побудована в рамках проекту спільної діяльності компанії Shell і "Укргазвидобування". Мета свердловини - пошук покладів природного газу в ущільнених пісковиках.

Майданчик під свердловину Ново-Мечебилівська-100 розташована в Близнюківському районі Харківської обл., В адміністративних межах Новонадеждінского сільської ради. Розпочато будівництво майданчика для розміщення бурового верстата, необхідного обладнання та тимчасових житлових приміщень для персоналу. Всі роботи ведуться відповідно до вимог українського законодавства та міжнародних стандартів з охорони навколишнього середовища.

Розмір бурового майданчика становитиме 300 на 200 метрів. Перед початком будівництва чорнозем буде знятий і складовано по периметру майданчика з метою збереження його якостей для наступної рекультивації. Для будівництва майданчика буде використано 2 тис. 400 бетонних плит, вироблених в Харківській обл. З метою мінімізації руху транспорту через найближчі села до бурової майданчику буде прокладена тимчасова під'їзна дорога довжиною 120 метрів. У будівництві майданчика задіяно близько 80 працівників української компанії "Монтажтрансгаз".

Початок буріння свердловини намічено на осінь 2013 р. в відповідності з технічним проектом, після отримання всіх необхідних дозволів та експертиз.

Нагадаємо, 15 травня фахівці Shell приступили до вивчення екологічної ситуації в Харківській і Донецькій обл. в рамках проекту георозвідки.