ua en ru

Шаповал: "Рішення ЦВК про реєстрацію Сацюка було колегіальним"

Рішення про реєстрацію Центральною виборчою комісією (ЦВК) колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка в якості кандидата в народні депутати було колегіальним, як і всі інші подібні рішення. Тому вини членів ЦВК Андрія Магери та Валерія Шелудька в ситуації, що склалася навколо справи Сацюка, немає, впевнений голова ЦВК Володимир Шаповал. Про це він заявив на зустрічі з послом Німеччини в України Крістофом Вайлем, повідомляє прес-служба ЦВК.

У зв'язку з цим Шаповал висловив занепокоєння, що вперше за всю історію роботи Комісії суд прийняв рішення фактично про скасування реєстрації кандидата в нардепи, зареєстрованого ЦВК, поза межами відповідного строку. "А стосовно рішення суду в частині, що стосується двох членів ЦВК, то я взагалі не розумію, в чому полягає їхня провина, адже рішення про реєстрацію відповідного кандидата є колегіальним", - сказав голова ЦВК.

Нагадаємо, 19 серпня Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення ЦВК про реєстрацію Сацюка кандидатом в депутати за округу № 62 в Житомирі.

Підставою для скасування реєстрації Сацюка став той факт, що він не проживав на території України останні п'ять років.

Рішення про реєстрацію Сацюка в якості кандидата в нардепи може коштувати місця в ЦВК двом членам комісії - Андрію Магері і Валерію Шелудьку.

Сам Магера заявив, що має намір оскаржити рішення Київського апеляційного адміністративного суду у Вищому адміністративному суді. Аналогічну апеляцію до ВАСУ подасть і ЦВК.