ua en ru

Шаповал не виключає дострокового припинення повноважень окружкомів 211 і 223

Глава ЦВК погрозив достроково припинити повноваження окружкомів у 211 і 223 округах, якщо їх робота не буде розблокована. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна"

Шаповал відзначив, що "спроби Центрвиборчкому вплинути на ситуацію, на жаль, виявилися не настільки ефективними, як ми сподівалися". "Хоча в окремих випадках, зокрема в Києві, ЦВК, не виключено, буде вимушений брати ініціативу на себе і достроково припиняти повноваження окружкомів на 211-му і 223-му округах, якщо їх робота не буде розблокована. Можливі й інші варіанти", - зазначив він.

Голова ЦВК підкреслив також, що застосування сили на виборах є абсолютно неприпустимим.

"На жаль, з різних округів приходить інформація про спроби псування або знищення бюлетенів і про спробу підробити протоколи комісій. Вважаю, якщо інформація знайде підтвердження, це вимагатиме негайного порушення кримінальних справ і відповідного реагування з боку правоохоронків", - підкреслив Шаповал.

Разом з тим, за його словами, слід утриматися від категоричних заяв, поки не буде детальна проаналізована ситуація на кожному з проблемних округів.

Читайте також: Перевибори на проблемних округах ЦВК може призначити після отримання протоколів від ОВК