ua en ru

Шантаж Росії: у Польщі заявили про неминучість підвищення тарифів на газ для населення

Шантаж Росії: у Польщі заявили про неминучість підвищення тарифів на газ для населення Фото: тарифи на газ у Польщі можуть підняти через шантаж Росії (Віталій Носач, РБК-Україна)

Підвищення тарифів на газ для населення Польщі неминуче на тлі високих цін на європейських біржах. Ситуація, що склалася - це енергетичний шантаж з боку Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента польського нафтогазового концерну PGNIG Павла Маєвського.

"Ще одне підвищення тарифів на газ неминуче. Ми постараємося зробити цю заявку таким чином, щоб підвищення ціни було мінімальним для населення", - цитує видання Bankier заяву Маєвського, яку він зробив в кулуарах Конгресу 590.

Глава компанії зазначив, що заявка на підвищення тарифів для населення буде не такою, як зростання цін на газ на європейських біржах. "Це абсолютно безпрецедентна акція. Це результат дій "Газпрому". Подивіться, як може виглядати енергетичний шантаж з російського боку", - додав він.

При цьому Маєвський повідомив, що газові сховища в Польщі заповнені майже на 100%. За його словами, компанія зробить все, щоб забезпечити стабільні постачання газу на польський ринок.

Відповідаючи на питання про прогнози цін на газ на найближчі місяці, він сказав, що в цей час зробити це складно, оскільки ситуація не піддається раціональному аналізу, а ситуація, що склалася на європейських ринках, контролюється Політикою, що проводиться "Газпромом".